Békési Pálinka Centrum
Békés, Ady Endre u. 1.

Telefon: 06-70/946-8321
Vezetékes: 06-66/741-550Vevőszolgálat nyitva tartása:

Keddtől – Szombatig
8.00-16.00 óráig

Vasárnap, Hétfőn és Ünnepnapokon zárva

Pálinkárium webáruház:
Tel.:+36 70 946 8386
E-mail: palinkacentrum@bekesipalinka.hu e-mail küldése


 

Álmaink kéklő egén

Startlap megosztás
2011. június 4.: a hazai pálinkakultúra új fejezete, megnyílt a Békési Pálinka Centrum. Sokan sokat tettek az elmúlt tíz évben azért, hogy a pálinka visszanyerje régi presztízsét. Kőztük Békési Zoltán. A hétvégén, miközben ötödik alkalommal rendezték meg a Békési Szilvapálinka Ünnepet, felavatták a pálinka szentélyét. A hely, amely megváltoztatja a pálinkáról alkotott fogalmat.

A mögöttünk lévő hétvége döntően befolyásolja a pálinkakultúra eddigi fogalmát. A Békési Pálinka Zrt. létrehozott valamit, ami több mint pálinka, több mint kóstolóhely, több mint főzde, több mint közösségi hely. Mind, de maga az álom. Amit Békés belvárosában az egykori zsinagógában láthat az ember – és ne higgyék, hogy elveszítettem a realitás érzékemet, ott voltam, láttam – maga a csoda. Hogy stílszerű legyek, a Békési Pálinka Centrum a pálinka szentélye. Szó szerint.

Ehhez fogható nincs Magyarországon. És ezt nem félve kell kimondani. Büszkén. Mindenkinek, irigység nélkül. Aki szereti a pálinkát, tudja, miről beszélek. Aki tudja mi a pálinkakultúra, érzi a fennkölt szavak helyességét. Ha egy külföldi nem érti mit jelent nekünk magyaroknak ez az ital, és mi végre az a fene nagy büszkeségünk pálinka ügyben, ide kell elvinni. Meg fogja érteni. Ha valaki e honban kételkedett abban, hogy valóban a világ egyik legjobb gyümölcspárlata a pálinka, azt a látottak végleg meggyőzik majd. A Békési Pálinka Centrum az álmok birodalma. Látványban, ízlésben, méreteiben. Mindenben.

Persze mit sem ér egy álom, ha nincs földi mása. Van, mert Békési Zoltán a földön jár és tudja az álom akkor még nem vált valóra, ha azt megvalósították. A Békési Pálinka Centrumot működtetni is kell. Az álom valódi beteljesülése majd az lesz, ha az ország minden szegletében hallottak már a centrumról. Ha majd valaki mondjuk Tápiószelén leül a számítógép mellé, és egyetlen gombnyomással elindítja a saját pálinkájának főzését. (Nem tévedés: ez a valóság! Lásd keretes írásunkat.) Vagy éppen Szigetváron dönt úgy, hogy ha a pálinkáját trezorba akarja tenni az csak és kizárólag a centrum trezorja lehet. Vagyis, ismerje meg az egész ország a hazai pálinkakultúra legszentebb helyét. Érdemes.

Nem csupán azért, amit a péntek esti üzleti találkozón mondott lapunknak Békési Zoltán:
- Ez a hely a Békési Pálinkafőzde egy új, korszerű állomása. Pálinkafőzdénkben 2003. óta várjuk látogatóinkat a Békés-Pálinka Megállóhelyen. A növekvő látogatói forgalom szükségessé tette egy nagyobb és korszerűbb kóstoló és bemutatóhely létrehozását. Békés belvárosában található az a régi műemlék épület, melyben létrehoztuk a Békési Pálinka Centrumot (BPC). Hitvallásunk: újrateremteni azt a közösségi érzést, amit egykoron a pálinkafőzés jelentett az emberek számára. A BPC modern értelemben véve szolgáltatóház, egy érzés megvalósítása, közösségi hely, ahol a pálinka van a centrumban. A hely magába foglal mindent, ami a pálinkához kell. A Békési Szilvapálinka út egyik fő állomásaként épített létesítmény tervezésekor nagy hangsúlyt helyeztünk, arra hogy a pálinka iránt érdeklődők komplex szolgáltatást kapjanak. A BPC-ben közel 200 féle pálinka kóstolható meg, bárki saját maga főzheti meg pálinkáját, majd tárolhatja pálinka trezorunkban. Konferenciák, összejövetelek, kulturális rendezvények és szakmai továbbképzések megtartására is alkalmas helyszín. A gyermekkel érkezőket játszószobával várjuk. Éttermünkben a gasztronómiára vágyókat is várjuk hagyományos helyi ételekkel. Természetesen csoportokat és baráti társaságokat is szívesen látunk. Egyéni igényeket is nagyon szívesen teljesítünk, amennyiben van rá lehetőségünk.
Szóval nem csak emiatt. Azért is, mert ehhez foghatót valóban nem lehetett látni Magyarországon. Eddig. És persze volt egy szilvapálinka ünnep is. Zeneszóval, lovagrendi felvonulással, kézműves termékek vásárával, vásári forgataggal és sok Békési pálinkával. Éppen a Békési Pálinka Centrumnál. És bizonyára lesz jövőre is.

Szerdán még több felvételt láthatnak az új létesítményről.

A BPC legkorszerűbb 120 literes pálinkafőző berendezésén kivételes lehetőségként bárki saját maga főzheti ki pálinkáját, a számítógép vezérelte, teljesen zárt rendszerű - választása szerint - kisüsti vagy dúsító tornyos eljárással - akár interneten keresztül is! A főzéshez, igénye szerinti fajtájú cefrét és segítségül szakembert is biztosít a Békési Pálinka Zrt.! A lefőzött pálinkát szakszerűen tárolják, kérésre érlelik, ágyazzák, palackozzák, melyet akár saját tervezésű címkével ellátott palackban is haza lehet vinni.
A főzés idejére különböző programokkal várják a főzetőket: pálinkakóstolás, Békési Szilvapálinka történeti kiállítás, info-box hordó élménykamra, játszószoba a gyermekeknek, látogatás a Békési Pálinkafőzde gőzmalom sori üzemében. De van „Háziasszony” tanfolyam pálinkafőző módra, meg lehet tekinteni Békés nevezetességeit, emellett cigányzene, élőzenés műsorok biztosítása, békési disznótor, kosárfonó bemutató is szerepel a programban. Ráadásul a folyamatosan szervezett pálinkafőző tanfolyamokon elsajátíthatók a házi pálinkafőzéshez szükséges szakismeretek is.

Mikor nyílt a Békési Pálinkafőzde mintaboltja Budapesten?
2010.
2000.
2006.
2008.
Válaszadás határideje:
2011.12.30 19:43:23
A mi pontos időnk:
2018.03.22 10:46:24
A válaszadás ideje lejárt!


A játékunkon való részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy adatai a bekesipalinka.hu portál hírlevél adatbázisába bekerüljenek. A játék nyerteseit hírlevélen keresztül értesítjük majd ki.
A 2001. évi CVIII. törvény 14. paragrafus (2) pontjában előírtaknak megfelelően biztosítjuk, hogy hírlevelünkről bármikor leiratkozhat. A törvény (3) pontjában meghatározottak szerint az e-mail címet harmadik félnek nem adjuk át.

Forrás: 4cent.hu


 
 
Békési Pálinka Kis- és Nagykereskedés
5630 Békés, Szent Pál sor 3.
E-mail: bekesine@bekesipalinka.hu
Tel./ fax: (66) 411-336
Mobil: (30) 445-6959
Nyitva
tartás:
  Hétfő-péntek: 8.00-16.00
Szombat: 8.00-12.00
Vasárnap: zárva