Békési Pálinka Centrum
Békés, Ady Endre u. 1.

Telefon: 06-70/946-8321
Vezetékes: 06-66/741-550Vevőszolgálat nyitva tartása:

Keddtől – Szombatig
8.00-16.00 óráig

Vasárnap, Hétfőn és Ünnepnapokon zárva

Pálinkárium webáruház:
Tel.:+36 70 946 8386
E-mail: palinkacentrum@bekesipalinka.hu e-mail küldése


 

Új termékekkel bővült választékunk!

Startlap megosztás

Bemutatjuk a Békési Manufaktúra pálinkákat!

A Békési Manufaktúra egy stílusos pálinka család, melyet a fiatalabb korosztály előzetes igényei alapján készítettünk el. A formás üveg és a frissebb design, valamint a gyümölcsválaszték, az alacsonyabb alkoholfok is a könnyedebb, lendületesebb vonalat képviseli. Kapható kiszerelések: 0, 35 liter és 0, 5 liter. Alkoholfok: 40%v/v. 

Békési Manufaktúra vörösszilva pálinka: Az, hogy egy gyümölcs magja milyen fontos lehet a pálinka készítése során, arra a Vörösszilva pálinkánk a legjobb példa. A magvaváló vörös szilva talán legízletesebb termőhelyéről, Békésből gyűjtjük az érett szemekből álló alapanyagot. Kezünk alatt a gyümölcs új életre kel, a mag és szilva zamata kikerekedik benne, így mind orrunkat, mind ízlelő bimbóinkat magával ragadja. Nem csoda, hogy sokunk kedvence. 

Békési Manufaktúra Cigánymeggy pálinka: Léteznek olyan gyümölcsök, melyeket mi pálinkafőző mesterek nagyobb becsben tartunk, mint a legtöbb kertész. Ilyen a cigánymeggy is. Mi tudjuk igazán, hogy az apró, szinte fekete szemek kincset rejtenek. Ehhez meg sem kell ízlelni a belőlük készült pálinkát, hiszen – ha értő kéz készíti – már a párlat illatában megjelenik a meggyes-csokoládés élmény. Aki azonban nem áll meg itt, azt jutalom várja: ízében teljesedik ki ugyanis a keserédes, marcipános aroma. Ezzel vesz le igazán a lábunkról!

Békési Manufaktúra Bíbor Kajszibarack pálinka: A pálinkakészítő mesterek mindig kihívásnak tekintik azt, hogy mit tudnak kihozni egy-egy különlegesebb gyümölcs fajtából. A bíbor kajszibarack esetében a célunk az volt, hogy szinte eredeti formájában őrizzük meg és konzerváljuk ennek a narancssárga húsú, ízletes, lédús gyümölcsnek minden értékét. Ennek köszönhető, hogy amikor először találkozik pálinkánkkal, az olyan, mintha egy üveg baracklekvárt tartana a kezében. A barack narancsos, átható jegyei mind illatán, mind ízén átütnek, így hosszan tartó élményt adnak.

Békési Manufaktúra Piros Vilmoskörte pálinka: A vilmoskörte az egyik legillatosabb gyümölcsfajta. A héjából áradó aroma a legfinomabb parfümökkel vetekszik. Amikor a Piros vilmoskörte pálinkát megalkottuk, az volt a célunk, hogy ezt az átható illatot még hívogatóbbá tegyük. Zamata rendkívül összetett: megjelenik benne az érett gyümölcs, a fűszerek, virágok édes, de mégis kissé savanykás világa. Kóstolása során érdemes hosszú percekre belefeledkezni a mámorító illatba, mielőtt a szánkhoz emelnénk, és hagynánk, hogy elvarázsoljon.

Békési Manufaktúra Kisüsti Málnapálinka: Kevés olyan gyümölcs van, amely vetekszik a frissen szedett málna illatával. És kevés olyan élmény, amely felér azzal, amikor orrunk megérzi ennek a különleges párlatnak az aromáját. Azonnal megjelennek a lelki szemeink előtt a nagy gurulós szemek. Ízében ez az élmény még intenzívebb, szinte a szánkban érezzük az apró magvak tömény textúráját. Bár összetéveszthetetlen karaktere az első pillanatban könnyedén levesz a lábunkról, érdemes felkészülni arra, hogy minden korttyal újabb titkát fedi fel.

Békési Manufaktúra Birs pálinka: A birsalma rakoncátlan gyümölcs. Vastag héjú, girbegurba felületű, érdes húsú, és savanykás ízű. Aki azonban arra számít, hogy a belőle készült pálinka is ilyen, az csalódni fog. Pozitívan. Kezdetben megigéz virágos, citrusos illata, hogy aztán az íze messzire repítsen – egészen nagyszüleink tökéletes birsalma sajtjainak és kompótjainak világába. 

Békési Manufaktúra Bodza pálinka: A bodzavirág a nyár hírnöke. Illata a napsütésben jókedvvel tölti el szívünket. Ehhez méltó becsben is tartjuk, ezért minden palack belőle készült párlatba belecsempészünk egy csipetnyi nyárváró napfényt. Illata lágy, íze ugyanakkor fanyar, zöldes jegyekkel. Izgalmas, karakteres, egy csipetnyi rejtélyességgel. Ez teszi valódi élménypálinkává!

Békési Manufaktúra Csabagyöngye szőlőpálinka: A Csabagyöngye Békéscsaba leghíresebb szülötte. A hibrid szőlőfajta nevét ugyanis - más-más fordításban – a világ minden szőlőtermelője, borásza ismeri.  Igyekeztünk nevéhez méltó körültekintéssel bánni vele, amikor elhatároztuk, hogy prémium pálinkát készítünk belőle. Illata lágy marad, zamata finom, utóízében pedig visszafogottan megjelenik az enyhén muskotályos karakter. Nem tolakodó, mégis nehezen feledhető.

 

 


 
 
Békési Pálinka Kis- és Nagykereskedés
5630 Békés, Szent Pál sor 3.
E-mail: bekesine@bekesipalinka.hu
Tel./ fax: (66) 411-336
Mobil: (30) 445-6959
Nyitva
tartás:
  Hétfő-péntek: 8.00-16.00
Szombat: 8.00-12.00
Vasárnap: zárva