Békési Pálinka Centrum
Békés, Ady Endre u. 1.

Telefon: 06-70/946-8321
Vezetékes: 06-66/741-550Vevőszolgálat nyitva tartása:

Keddtől – Szombatig
8.00-16.00 óráig

Vasárnap, Hétfőn és Ünnepnapokon zárva

Pálinkárium webáruház:
Tel.:+36 70 946 8386
E-mail: palinkacentrum@bekesipalinka.hu e-mail küldése


 

Elkészült a Békési szilvalekvár, szilvacibere és szilvalé!

Startlap megosztás

Kedves Barátaink! 

Engedjétek meg, hogy ezeket a számunkra kedves termékeket a figyelmetekbe ajánljuk. 

Békési kistermelői szilvalekvár

Saját termelésű Stanley (kék) szilvánkat használjuk lekvár készítésére, mely a békési táj kitűnő talaj és klimatikus adottságai révén érik tökéletessé. Minden 1 kg lekvárban ~4 kg érett zamatos szilva van.  

A szilva szemeket mosás és kézi magvazás után vákumos lekvárfőző üstben főzzük, ezért a lekvár kimagaslóan gyümölcsös marad. Hagyományos módon, cukor és adalékanyag hozzáadása nélkül készül, mivel a gyümölcs cukortartalma megfelelően édesíti az elkészült lekvárt. Minimálisan tartalmaz tartósítószert, ezért felbontás után is hosszú ideig fogyasztható.

Amikor eléri tökéletes, sűrű állagát, és karamelles barnás színét, tudjuk, hogy legalább olyan jó lesz, mint amit a dédanyáinktól megszoktunk. Így Ön egy kellemesen zamatos házi szilvalekvárt tarthat a kezében, melynek kedvező élettani hatásai már a népi gyógyászatban is ismertek voltak.

Felhasználási javaslatunk: süteményekbe, lekváros papucsnak, derelyének, gombócba, kenyérre kenve, vagy csak úgy kiskanállal ízlelgetni.

Békési kistermelői szilvacibere

Saját termelésű Vörös szilvánkat használjuk cibere készítésére, mely a békési táj kitűnő talaj és klimatikus adottságai révén érik tökéletessé.

Minden 1 kg ciberében ~2 kg érett zamatos vörös szilva van,
melynek finom savtartalma és gyümölcscukor tartalma teszi harmonikussá az elkészült szilvaciberét. Minimálisan tartalmaz tartósítószert, ezért felbontás után is hosszú ideig fogyasztható.

Az érett szilva szemeket mosás után vákumos lekvárfőző üstben főzzük, sűrítjük, majd passzírozzuk, ezért megtartja gyönyörű vörös színét és kimagasló gyümölcsösségét.

Savanykásan finom szilva íze és szószos sűrűségű állaga a tökéletes házi szilvaciberét idézi.

 

Felhasználási javaslatunk: Sült húsokhoz, vadételekhez mártásként ajánljuk fogyasztani, de a pikáns ízek kedvelői hígítva szilvaüdítő italt is készíthetnek belőle vagy csak úgy kiskanállal ízlelgethetik.

Békési kistermelői szilvanektár

A szilvát természetesen nem csak lekvárnak, pálinkának használjuk fel, hanem ízletes nektárt is készítünk belőle. Legújabb italunkat az ültetvényünkön termő szilvák felhasználásával állítjuk elő. A szilva savanykás íze mellett a kiváló hazai méz selymességét is megtapasztalhatja kóstolásakor.  A magas gyümölcstartalomnak köszönhetően (min. 50%) a szilva jótékony hatásai is érvényesülnek, mint például: az egyik legjobb vértisztító, serkenti az emésztést, és csökkenti a vérnyomást.

Mindhárom termék megvásárolható Békésen (a pálinkafőzdében, a Békési Pálinka Centrumban és a Szent Pál soron lévő üzletünkben), Budapesten a Pálinkáriumban, hamarosan elkészülő webáruházunkban illetve a rendezvényeken, melyeken részt veszünk.

 

Hogyan hívják a pálinkafőzde földrajzi eredetvédett termékét?
Szatmári Szilvapálinka
Kecskeméti Barackpálinka
Békési Szilvapálinka
Szabolcsi Almapálinka
Válaszadás határideje:
2011.09.30 14:16:00
A mi pontos időnk:
2018.03.22 10:41:31
A válaszadás ideje lejárt!


A játékunkon való részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy adatai a bekesipalinka.hu portál hírlevél adatbázisába bekerüljenek. A játék nyerteseit hírlevélen keresztül értesítjük majd ki.
A 2001. évi CVIII. törvény 14. paragrafus (2) pontjában előírtaknak megfelelően biztosítjuk, hogy hírlevelünkről bármikor leiratkozhat. A törvény (3) pontjában meghatározottak szerint az e-mail címet harmadik félnek nem adjuk át.


 
 
Békési Pálinka Kis- és Nagykereskedés
5630 Békés, Szent Pál sor 3.
E-mail: bekesine@bekesipalinka.hu
Tel./ fax: (66) 411-336
Mobil: (30) 445-6959
Nyitva
tartás:
  Hétfő-péntek: 8.00-16.00
Szombat: 8.00-12.00
Vasárnap: zárva